Training

Basistraining voor praktijkopleiders

26 juni 2023
Amersfoort
Deze basistraining is verplicht voor praktijkopleiders die aspirant- beveiligers opleiden. Je gaat je toekomstige collega’s opleiden voor het beveiligingsvak. Wat wordt er van je verwacht? Hoe begeleidt je je aspirant? Hoe geef je feedback op een effectieve manier? En hoe voer je een beoordelingsgesprek?

Praktijkgerichte training voor gediplomeerde beveiligers

eX:plain verzorgt de training voor praktijkopleiders die aspirant beveiligers gaan opleiden tijdens hun stage of beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens deze training reiken trainers aanstaande praktijkopleiders de eerste handvatten aan om te starten in hun nieuwe functie. De training bestaat uit een digitale voorbereiding en een klassikale training van 1 dag. De digitale voorbereiding neemt ongeveer een halfuur in beslag. Met deze voorbereiding wordt de kennis van de deelnemers opgefrist en start iedereen met hetzelfde kennisniveau aan de training.

“Hoe voer je een beoordelingsgesprek? ”

Inhoud

Onderwerpen die worden behandeld:

  • Het profiel van de praktijkopleider: hoe ziet het profiel eruit? Welke competenties horen erbij? Welke taken voert een praktijkopleider uit?
  • Wet- en regelgeving: welke (wettelijke) rol hebben o.a. eX:plain, de SVPB, SBB en SFPB?
  • De opleiding & examens Beveiliger 2. Welke opleidingsroutes zijn er? Hoeveel stage-uren moet een aspirant doorlopen? Alles om een stage te kunnen plannen als praktijkopleider.

Tijdens de klassikale training komen de vaardigheden aan bod die de aanstaande praktijkopleider nodig heeft in zijn nieuwe functie. De klassikale training is praktisch opgebouwd met ruimte voor eigen inbreng. Onderwerpen die worden behandeld:

  • Wanneer en hoe wordt een kennismakings-, begeleidings- en beoordelingsgesprek gevoerd?
  • Instructies en feedback geven. Hoe bepaal je het niveau van de aspirant en geef je als praktijkopleider op een passende wijze instructies? Hoe kun je effectief feedback geven?
  • Het (digitaal) praktijkwerkboek Beveiliger. Hoe wordt dit praktijkwerkboek ingezet tijdens de stage van de aspirant? De opdrachten en beoordelingsmomenten helpen de aspirant succesvol zijn diploma te halen.

Na de training krijgen praktijkopleiders een digitale hand-out waarin alle onderwerpen uit de training staan met handige tips en adressen.

Een certificaat als bewijs van deelname aan de training wordt digitaal verstrekt nadat de deelnemer heeft deelgenomen aan de trainingsdag en de digitale voorbereiding is afgerond.

Praktisch, kosten en inschrijven

  1. De Basistraining praktijkopleider in de beveiliging is een eendaagse training en vindt plaats in Amersfoort (Schothorst).
  2. De groepsgrootte is minimaal 8 tot maximaal 12 cursisten. Klik hier voor de actuele trainingsdata.
  3. De Basistraining praktijkopleider in de beveiliging kost € 325,00 exclusief btw.
  4. Inschrijven doe je via de website van eX:plain.

 

Close