Handige tips voor onderwijs

Handige tips die je helpen

Goed om te weten

Wat zijn diagnostische toetsen en waar vind ik de erkende opleidingscodes?

Diagnostische toetsen SVPB

SVPB heeft diagnostische toetsen voor (CBT-)kennisexamens voor mbo-opleidingen ontwikkeld. Met behulp van een diagnostische toets kan een docent vaststellen in welke mate een student de stof van een bepaald SVPB-examenonderdeel beheerst. Kandidaten kunnen zo ook wennen aan de manier van toetsen en de soort vragen die gesteld worden. De diagnostische toetsen kunnen alleen door de (contactpersoon of -personen van een) onderwijsinstelling worden aangevraagd. Het aanvraagformulier voor de diagnostische toetsen kun je vinden in MijnSVPB.

Informatie diagnostische toetsen

Erkende opleidingscodes

Elke kwalificatie die de minister van OCW vaststelt krijgt een erkende opleidingscode (voorheen crebo). Scholen gebruiken deze codes voor hun administratie. Sterk gewijzigde kwalificaties krijgen een nieuwe erkende opleidingscode.

Sommige opleidingsvarianten zijn voor de uitvoering van de beroepspraktijkvorming (bpv) onderling gelijkwaardig. Dit zijn equivalenten. Als de bpv-overeenkomst is opgemaakt met een bepaalde code, dan mag de mbo-student ook stage lopen bij de leerbedrijven die zijn erkend voor de equivalenten.

 

Naar erkende opleidingscodes

Close