Leerbedrijf worden

Hoe word je een erkend leerbedrijf?

Alles wat je moet weten

Het aanvragen van een erkenning als leerbedrijf om aspirant-beveiligers te mogen begeleiden of een subsidie voor praktijkleren. Meer informatie over deze onderwerpen kan je hier vinden.

Erkend leerbedrijf worden

Om aspirant-beveiligers binnen een organisatie te mogen begeleiden heeft een bedrijf een erkenning als leerbedrijf nodig. Een erkenning biedt de aspirant een goede en veilige werkplek die aansluit bij de opleiding. Een erkend leerbedrijf moet een gecertificeerd praktijkopleider aanstellen die de eisen van de opleiding kent en in staat is de aspirant op de werkvloer op te leiden en te coachen.

Een erkenning voor een leerbedrijf wordt toegekend door de SBB.

Naar SBB

ESO praktijk beoordelende organisatie

Als een particuliere beveiligingsorganisatie aspiranten in de praktijk wil opleiden en beoordelen voor het examenonderdeel Praktijkopdrachten ESO, ten behoeve van het certificaat Event Security Officer, dan moet de organisatie zich hiervoor laten registreren door SVPB. Alleen geregistreerde organisaties kunnen in V:base een verklaring ‘in opleiding voor Event Security Officer’ downloaden waarmee voor aspiranten tijdelijke legitimatiebewijzen (voor maximaal 12 maanden) bij de Nationale Politie kunnen worden aangevraagd. Dit is conform de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. Met dit legitimatiebewijs mogen aspiranten beveiligingswerkzaamheden uitvoeren op evenementen.

Registratieprodecure

Subsidie praktijkleren

Voor leerbedrijven is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Het leerbedrijf vraagt de subsidie aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding.

Naar het RVO
Close