Verder Leren

Check de mogelijkheden om verder te leren

Blijf je ontwikkelen

De mbo-opleiding Beveiliger 3, trainingen en workshops, je vakkennis gratis op peil houden met V-learning en scholingsvouchers of STAP-budget. In de beveiligingsbranche zijn er volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Maak er gebruik van!

Beveiliger 3 mbo-opleiding

Om als beveiliger aan het werk te mogen moet je het diploma beveiliger 2 (of daaraan gelijkgestelde diploma’s) hebben behaald. Daarnaast kan je als beveiliger ook het diploma mbo niveau 3 behalen. Deze opleiding is gericht op een coördinerende  functie in de beveiligingsbranche. Je kan al starten met de opleiding voor niveau 3, terwijl je de opleiding niveau 2 nog niet hebt afgerond. De opleidingen zijn naast elkaar te volgen. 

Wil je hier meer over weten? Informeer dan bij je onderwijsinstelling.

V-learning: Voor beveiligers die vooruit willen

Als professional in de beveiligingsbranche wil je natuurlijk up-to-date zijn en dat ook blijven. Dat kan met V-learning. Opgezet vanuit modules, interactief en kosteloos te gebruiken op je mobiel of tablet. V-learning biedt de kans om in je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste uitkomt, te werken aan je vakkennis. Weten hoe het werkt? Bekijk de video.

V-learning geeft alle vrijheid. Als gebruiker werk je vanuit een persoonlijke pagina die de volgende mogelijkheden biedt:

 • Bepaal zelf welke modules je wilt volgen.
 • Houd je eigen voortgang bij.
 • Laat feedback achter over wat je van de modules vindt.
 • Aan het einde van een aantal modules kun je een certificaat downloaden.

V-learning is persoonlijk en 100% privacyproof. De persoonlijke pagina wordt niet gekoppeld aan de werkgever.

V-learning is beschikbaar voor beveiligers die werkzaam zijn bij een beveiligingsbedrijf dat onder de cao Particuliere Beveiliging valt.

Meer informatie

Scholingsvouchers

De Beveiligingsbranche vindt het belangrijk dat beveiligers de mogelijkheid krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en biedt gratis scholingsvouchers aan ter waarde van maximaal € 2.000. De scholingsvouchers zijn geldig voor trainingen, cursussen en mbo-opleidingen die niet door de werkgever worden verplicht.

Voor wie
De scholingsvouchers zijn bedoeld voor beveiligers die:

 • Werkzaam zijn bij een beveiligingsbedrijf dat onder de cao Particuliere Beveiliging valt.
 • Minimaal twee jaar werkzaam zijn in de beveiligingsbranche.
Meer over scholingsvouchers

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Meer over STAP-budget

Trainingen en workshops in de beveiliging

Naast de opleidingen tot beveiliger zijn er ook trainingen en workshops die je kan volgen. De trainingen en workshops zijn vaak gericht op bepaalde situaties of werkzaamheden waar je als beveiliger mee te maken krijgt en zorgen ervoor dat je nog beter voorbereid aan het werk kan gaan.

Een kleine greep uit het aanbod van workshops en trainingen voor de beveiliger:

 • Omgaan met ongewenst gedrag
 • Security awareness/informatiebeveiliging
 • Crowd control en drugsgebruik
 • Plannen
 • Actief waarnemen
 • Bewust beveiligen
 • Acute zorg alcohol en drugs
 • Agressietraining
 • Beveiliger in de Zorg

Trainingen en workshops voor beveiligers worden door verschillende organisaties aangeboden.

Branchediploma’s en certificaten

SVPB neemt examens af die leiden tot een branchediploma of branchecertificaat. Denk aan winkelsurveillance, persoons-, haven-, evenementenbeveiliging, centralist alarmcentrale en beveiliger in de zorg. Aan een branchediploma of branchecertificaat is geen mbo-niveau gekoppeld.

Lees meer
Close