Praktijkopleider

Alles over praktijkopleider worden

Het vak leren in de praktijk

In het mbo neemt het praktijkleren een belangrijke plaats in. Het vak leer je immers het beste in de praktijk. Om aspirant-beveiligers te mogen begeleiden binnen de organisatie moet je gecertificeerd zijn.

Begeleiding van aspirant-beveiligers

Om een erkenning als leerbedrijf te kunnen krijgen moet de organisatie een praktijkopleider in dienst te hebben. De praktijkopleider begeleidt en beoordeelt de aspirant-beveiliger tijdens zijn of haar beroepspraktijkvorming.

Meer informatie over de rol en taken van een praktijkopleider kan je vinden op de website van SBB.

Naar SBB

Training Praktijkopleiders Veiligheid

Om aspirant-beveiligers te mogen begeleiden binnen de organisatie moet je gecertificeerd zijn en de basistraining tot praktijkopleider bij eX:plain hebben gevolgd. Tijdens deze training leer je hoe je een stageplanning en werkafspraken maakt en hoe je de juiste begeleidingsmomenten kiest. Een structuur waarbinnen een mbo-stagiair kan groeien en het rendement voor het bedrijf maximaal is.

 

Meer over de basistraining

Training praktijkbeoordelaar Event Security Officer (ESO)

Om als praktijkbeoordelaar ESO te mogen optreden binnen een praktijk beoordelende organisatie ESO, moet zijn voldaan aan de deskundigheidsvereisten die gelden voor ESO én moet de training Praktijkbeoordelaar ESO succesvol gevolgd zijn.

Meer over de training ESO

Close