object(WP_Term)#3997 (11) { ["term_id"]=> int(37) ["name"]=> string(11) "Examinering" ["slug"]=> string(11) "examinering" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(37) ["taxonomy"]=> string(13) "faq_onderwerp" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(4) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }

Vraag en Antwoord

Ik heb een vraag

Beroepspraktijkvorming
Examinering
Opleiding
V:base

Alle vragen

Op welk moment in de BPV-periode (stage) kan het praktijkexamen worden aangevraagd?

De KBD-adviseurs van eX:plain adviseren om circa acht maanden na de startdatum van het legitimatiebewijs het praktijkexamen bij SVPB aan te vragen. Mocht de kandidaat onverhoopt op één of meer praktijkexamenonderdelen zakken, dan is er nog een reële herexamenmogelijkheid binnen de looptijd van het legitimatiebewijs. Bij de benodigde tijd voor het herexamen moet niet alleen worden gedacht aan de termijn tussen het insturen van het aanmeldingsformulier herexamen en feitelijke examendatum (ten minste vier weken). De kandidaat is immers niet zonder reden gezakt en zal dus stagetijd nodig hebben om beter voorbereid op het herexamen te komen.

Welke diploma’s zijn gelijkgesteld aan het diploma Beveiliger?

Dat kun je vinden in artikel 5 lid 6 van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

Waar vind ik informatie over examinering?

Op de website van SVPB: www.svpb.nl.

Een beveiligingsorganisatie wil een beveiliger in dienst nemen die in het bezit is van een diploma dat in het buitenland is behaald. Kan dat?

Voor het antwoord op die vraag kun je terecht bij Justis afdeling V&T / WPBR. Meer informatie kun je hier vinden.

Haal het beste uit jezelf
en word beveiliger

Close