Welk leerbedrijf gaat nèt een stapje verder voor aanstormende talenten? Welke praktijkopleider straalt uit dat kennis en vaardigheden overdragen naar de nieuwe generatie top 1 prioriteit is? De verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2024 is gestart!

Vanaf vandaag kan iedereen weer één van de ruim 250.000 SBB geregistreerde leerbedrijven en een veelvoud aan praktijkopleiders voordragen om genomineerd te worden voor het meedingen naar deze mooie erkenningen.

Onder welke voorwaarden kun je meedoen?

Om in aanmerking te komen voor de titel beste leerbedrijf of beste praktijkopleider moeten de voorgedragen leerbedrijven en praktijkopleiders aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een door SBB erkend leerbedrijf zijn of als praktijkopleider werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf
  • De afgelopen twee jaar nog opgeleid hebben
  • Het afgelopen jaar niet verkozen zijn tot landelijk, provinciaal of sectoraal winnaar.

Na de winst?

Het winnende leerbedrijf zal in 2024 SBB vertegenwoordigen namens alle leerbedrijven in Nederland. Win je als praktijkopleider, dan vertegenwoordig je in 2024 SBB namens alle praktijkopleiders in Nederland. Een jaar lang zullen het leerbedrijf en de praktijkopleider in de schijnwerpers staan.

Grote finale op het Mbo ambassadeursgala

Wil je een leerbedrijf of praktijkopleider nomineren om mee te dingen naar de titel beste leerbedrijf en praktijkopleider? Aanmelden of voordragen kan tot en met 17 november 2023 via de website van de SBB. Klik hier om een leerbedrijf of praktijkopleider aan te melden. Na 17 november is het aan de jury’s om hun favorieten te kiezen en op het Mbo ambassadeursgala op 13 mei 2024 (datum nog onder voorbehoud) zullen de uiteindelijke winnaars bekend worden gemaakt.

verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Denk je erover om ook praktijkopleider of leerbedrijf te worden? Kijk voor meer informatie op onze website.